A Robe cég
A Robe fénytechnikai berendezései a nagyszínpadi előadásokon és koncerteken való szereplés mellett a nagyobb éjszakai szórakozóhelyek és egyéb színpadtechnikát igénylő rendezvények kedvelt hangulatfokozó eszközei. A Robe magas minőségű termékeivel minden világítástechnikai igényt kielégít.
Ladislav Petřek 1990-ben PAR égők, fénytükrök és egyéb világító berendezések Németországból történő importálásával kezdte üzletét. Érzékelve a fénytechnikai eszközök iránti növekvő igényt, elkezdte tervezni saját, hang által aktivált fénytechnikai berendezéseit, amelyek már ProLux nevű cégén keresztül kerültek kereskedelmi forgalomba.
Josef Valchář értékesítési vezetőként került a céghez, ám hamarosan Petřek üzlettársa lett: 1994-ben úgy döntöttek, közös vállalkozásként fejlesztik tovább a céget, és megszületett a Robe Show Lighting.
A Robe az első OEM vásárlóját a frankfurti ProLight & Sound kiállításon szerezte, mégpedig a Steinigke Showtechnic GmbH. „személyében”.
A Robe cég fejlődése
1995-ben a Robe 25 fővel bővítette alkalmazotti létszámát, és megvásárolt egy ezer négyzetméteres irodahelyiséget Hážovice-ben.
Az új épületbe költözött a gyártás és közigazgatás is, megkezdődhetett a korábbinál hatékonyabb fejlesztés és termelés.
1999-ben a Robe jelentős technológiai áttörést ért el, bemutatta 250 Spot and Wash nevű termékét, amelynek újdonsága mozgófejes rendszerében rejlett.
Az új berendezés rendkívül sikeresnek bizonyult, kedvező árának, valamint kiváló minőségének köszönhetően újabb vevői rétegeket vonzott a Robe vásárlóinak körébe.
2000-ben a Robe cég OEM gyártóként kezdett dolgozni több nagyvállalat – a német Movietec, a francia Starway és az olasz Sagitter részére -, hogy mozgó fényeket készítsen számukra.
Az ezredforduló hihetetlenül sikeres év volt a Robe-nak, előző évi forgalma megháromszorozódott.
2001-ben a termelés új, nagyobb gyárüzembe költözött, ahol korszerűsített, modern technológiai berendezésekkel folytatódhattak a munkák.
2002-ben a Robe viszonteladói hálózata több, mint 50 országra terjedt ki.
Az ez évben piacra dobott, a Robe legújabb generációs mozgófény technikáját alkalmazó megoldása, az AT (Advanced Technology) széria a 21. század első évtizedének meghatározó fénytechnikai berendezése lett.
2005-ben a Robe vállalat további gyárüzemekkel és raktárépületekkel bővült, valamint megszületett az Anolis – a Robe építészeti LED világítás márkája.
2006 a Robe ColorSpot 2500E AT piacra dobásának éve – a termék a legnagyobb helyszíni fénytechnikai illeszték egészen napjainkig.
2007-ben a céget átkeresztelték Robe Lighting-ra, és megnyitotta kapuit az új, 1800 négyzetméteres központ Valašské Meziříčí-ben.
2008-ban a vizuális médiumok és a világítás, valamint videotechnika közötti növekvő mértékű integrációt figyelembe véve, a Robe elindította új, DT sorozatú, azaz digitális mozgó fény megoldásait, amit a „Digitális jövő” nevet viselő, világméretű show keretében mutatott be.
A Robe története

Történet:

1990-1993
Ladislaw Petrek importálni kezdett PAR lámpákat, tükör gömböket és egyéb világítástechnikai eszközöket Németországból. Miután észrevette a növekvő érdeklődést a termékek iránt elkezdett tervezni és építeni hangvezérelt fény effekteket és ezeket Prolux nevű cégén keresztül értékesíteni kezdte. Josef Valchárt értékesítési igazgatóként került a céghez. 1993-ban elkezdték tervezni az első szkennerjüket.

1994
Valchár látott lehetőséget a teljes termékpaletta sikerében más európai országokban is, így mindketten úgy döntöttek, hogy együttműködnek egy közös vállalkozás keretében. Így született meg a Robe show lighting.
A Robe a frankfurti pro light & sound kiállításon szerezte első OEM ügyfelét a Steinigke Showtechnik gmbh. személyében. A kezdeti termékeik a hangvezérelt effektek és szkennerek voltak. Dominator is ide tartozott, amely új irányvonalat alakított ki. Szervo motorok használatával és azzal, hogy az összes Robe modell dmx vezérelhetővé vált ettől a ponttól.

1995
Rimini 1995 látva az új szkennereket az első generációs léptető motorokkal-a siker és a megbízhatóság volt a tét. Ezért a Robe-nak gyors fejlődésre volt szüksége így felvettek 25 embert és megvették jelenlegi 1000 négyzetméteres irodájukat Hazovicében. A gyártás és az adminisztráció is ebbe az épületbe költözött.

1999
A folyamatos és fenntartható növekedés a 250 spot és wash mozgófejes modellek bevezetésekor érte el csúcspontját. Miután piacra dobták ezeket a termékeket a coemar megkereste a Robe-ot, hogy fejlesszenek egy teljes termék palettát Tas néven. A millenium sorozatot a PLASA-n mutattak be abban az évben.

2000
2000-ben a Robe dolgozni kezdet a Movietec (D)-nek, a Starway (Fr)-nek, Sagitter (I)-nek mint OEM gyártó. A millenium hihetetlen év volt a Robe számára, hiszen megháromszorozták az éves bevételüket (20 millió Dm).

2001
2001 januárjában a Robe megszerezte a jelenlegi gyár telephelyén (majd 5000 négyzetméter) Valašské Meziříčí-ben. Modernizálták és novemberben a termelés ide költözött.

2002
Mérföldkőnek számított a Robe életében. A SIB kialításon Riminiben a Robe, mint önálló márka jelent meg. PLASA 2002-n bemutatták a Robe legfrissebb szériáját – AT (Advanced technology) sorozat a 21. század első felének zászlóshajójává vált.

2003
Robe UK Ltd., Robe America, Robe Italia megalakulása- létrejöttüknek célja, a gyorsan bővülő Robe termékeinek értékesítése ezeken a piacokon. Robe Colorspot és Color Wash 1200 AT széria megjelenése, amelyek gyorsan a legnépszerűbb termékek közé kerültek és az AT széria egyik sarokkövévé váltak.

2005
Robe S.E.A. Alapítása Szingapúrban, hogy a gyorsan növekvő dél-kelet Ázsiai piacot koordinálja.   Valašské Meziříčí 4 milliós beruházás folyamán 14000 négyzetméterre bővült beleértve egy 6000 négyzetméteres raktár és gyárépületet. A Robe még egy 13000 négyzetméteres telket is vásárolt a főépület mellet további 4000 négyzetméteres gyártó sorral.
Létrejött az Anolis –a Robe építészeti LED világítás márkája.

2006
Az erőteljes ColorSpot 2500E AT sorozat indítása. A mai napig ez a Robe legnagyobb lámpája. A PLASA-n 12 új termék jelent meg köztük a StageQube 324 és a 700-as széria a mozgó fejes lámpákból.

2007
A Robe America-t átkeresztelték Robe Lighting Inc.-re. 2007. májusban az új 1800 négyzetméteres R ’n’ D központon megnyitása következett Valašské Meziříčí-ben.
A Robe Show lighting Robe lighting lett és a márka teljesen megújult a piaci és a termékpaletta változásait követve.

2008
A jövőre való tekintettel, és tudomásul véve növekvő tendenciát a video és fény integrációjára a Robe elindította az DT szériát. Ezzel együtt világméretű roadshowba kezdtek- „The future is digital” címszóval. Ezzel egy időben az R ’n’ D részleg is lázasan dolgozott az új Robin széria előkészületein. Amely az első lámpa a világon, amely a forradalmi plazmaizzó technóligiát alkalmazza.

2009
A Robe jelentős fejlesztési programot indít, amely tartalmazza a Dioflex nevű cég megszerzését, amely elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozik, székhelye: Roznov.
3,5 millió eurót invesztálnak egy új logisztikai központ létrehozásába és a raktár méretének megduplázásába 4000 négyzetméterre. A gyár legfrissebb bővítményeként egy 1000 négyzetméteres műanyag feldolgozó üzemet adnak át, melyben megtalálhatóak a gyártáshoz szükséges gépek és szerszámok.
Frankfurtban 2009-ben bemutatják az ROBIN prototípusát a plazma lámpával, majd a PLASA-n elindítják a ROBIN szériát 5 új lámpával.

 

 

 

Kérjen ajánlatot

Felkeltettük érdeklődését ?

Kereskedelem és bérbeadás
Kérjen ajánlatot
 

 

Partnerek

 • Void

  Void

 • Rane

  Rane

 • ElectroVoice

  ElectroVoice

 • Dynacord

  Dynacord

 • Bose

  Bose

 • Pioneer

  Pioneer

 • Turbosound

  Turbosound

 • Sennheiser

  Sennheiser

 • Anolis

  Anolis

 • ROBE

  ROBE

 • Allen & Heath

  Allen & Heath

 • Cordial

  Cordial

 • Neutrik

  Neutrik

Elérhetőség

1173 Budapest, Összekötő u 1 Mesterek háza 3 /1

06 (1) 253 0676  

06 (70) 938 3505  

06 (1) 253 0677 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebb hírek

Hírlevél feliratkozás


Menü