Bose hangtechnika
A több, mint félévszázados múltra visszatekintő Bose cég napjainkban az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában, Ausztráliában, Ázsiában, és Dél-Amerikában is jelen van termékeivel. A Bose hangtechnikai eszközök annak köszönhetik hírnevüket, hogy egytől-egyig a valósághű hangzás létrehozására, az élőzenéhez minél közelebbi élmény visszaadására törekedtek létrehozásukkor. A Bose Corporation tevékenységét a kutatás-fejlesztés és gyártás terén ez a cél mozgatta és mozgatja ma is, számtalan forradalmi újítás kötődik hozzájuk.

A Bose hangtechnika az alábbi csoportokat foglalja magában:
- Bose hangsugárzók és teljes rendszerek
- Bose fülhallgatók
- Bose audio rendszerek gépjárművekbe
- Bose professzionális audio rendszerek zenei munkákhoz, rendezvényekhez
Bose – főbb állomások
A Bose céget Dr. Amar G. Bose alapította 1964-ben. Célja olyan hangrendszer kifejlesztése volt, amely tökéletes hűséggel adja vissza a természetes hangzást.
Dr. Bose kiterjedt kutatásokat folytatott a pszichoakusztika, az emberi hangérzékelés, valamint a hangszórók felépítése és működése területén, aminek eredményeképpen merőben új elveken alapuló gyártási koncepciókat dolgozott ki, szakítva az addig megszokott hangszóró szerkezetekkel.

1968-ban megszületett a Bose Corporation úttörő hangsugárzó rendszere, a 901 Direct Reflecting System, amely a hangzást addig sosem tapasztalt hűséggel adta vissza. A hangfal annak köszönhette hangzáshűségét, hogy az akusztikus jelek szinte 90%-a a falakról verődött vissza, akárcsak egy valódi koncerten.

Az 1972-es évben Bose egy olyan professzionális hangsugárzó rendszert dobott piacra, amit kifejezetten a profi zenészek számára fejlesztett ki. Emellett megszületett a Syncom minőségbiztosítási rendszer is, amelyet a Bose azért alakított ki, hogy az általuk készített hangszórók minőségét folyamatosan biztosítsák a gyártás során.

1975-ben a Bose üzemből kikerült a 301 Direct Reflecting hangsugárzó rendszer, ami világviszonylatban az egyik legtöbb példányban eladott hangsugárzó lett kitűnő teljesítményének köszönhetően.

1982-ben Bose új piaci lehetőséget fedezett fel, amelyet ki is használt. Az autóipar számára tervezett egy gyárilag szerelt, speciális audio rendszert. Napjainkban megannyi felsőkategóriás gépjármű gyártó luxusautó modelljei Bose hangrendszerrel rendelkeznek.

1984-ben megszületett Bose Acoustic Waveguide technológiája, ami egy kisméretű, kompakt készüléknél is sztereo hangzást tett lehetővé.

Az 1986-os évben Bose új hangsugárzó technológiát fejlesztett ki, az Acoustimass-t. Ezzel a helyiséget teljesen betöltő hangzás eléréséhez nem volt többé szükség a helyiség hatalmas hangsugárzókkal történő megtöltésére.

1987-ben Dr. Amar G. Bose és Dr. William Short az Acoustic Waveguide technológia kifejlesztéséért elnyerték az „Év Feltalálója” címet.

1989-ben a Bose Acoustic Noise Cancelling fejhallgatói zajszűrő képességük révén tisztábbá, biztonságosabbá tették a repüléstechnikában a pilóták és a földi személyzet kommunikációját, valamint a civil vásárlók körében is nagy népszerűségre tettek szert.

1990 a Bose Lyfestyle rendszer megszületésének éve volt. A Bose ezen különleges, Virtually Invisible hangszórókkal kombinált rendszere új normákat állított fel a hangtechnikai és egyéb szórakoztatóelektronikai berendezések gyártásában.

1994-ben a Bose Auditioner technológiájának segítségével pontosan tervezhetővé vált a hangrendszerek kialakítása. A Bose Auditioner lehetővé tette, hogy koncertek, tömegrendezvények, illetve stadionok és egyéb épületek hangrendszerének kialakítását és hangzásminőségét már azelőtt teszteljék (szimulálják), hogy a Bose berendezések a helyükre kerülnének. Akár olyan épületek esetében is alkalmazható volt ez az akusztikai teljesítmény meghatározás az építészek és üzemeltetők számára, amely épületek még csupán tervrajzon léteztek.

1998-ban a Bose kifejlesztette az AudioPilot zajkompenzációs áramkört, amely a gépjárművek zajkompenzációs rendszerei között meghatározóvá vált.
Ugyanebben az évben a Bose elnyerte az Aviation Consumer magazin „Év Terméke” díját a pilótáknak kifejlesztett Aviation Headset X fejhallgatóval.

1999-ben a Bose többek között a Videostage 5 dekódoló technológiával jelentkezett, ami ötcsatornás surround hangzást biztosított mono és sztereo forrásoknál is.

2003-ban megjelent a Bose Adaptiq audio kalibrációs rendszer, ami a tökéletes hangzáshoz szükséges beállítási lehetőségeket tette lehetővé az adott helyiség jellemzőinek, a hangsugárzók elhelyezésének, és a hallgató pozíciójának figyelembe vételével.

A 2004-es év több jelentős Bose fejlesztést is felvonultatott:
- Bose Personalized Amplification System, a kitűnő koncerthűséggel bíró hangrendszer,
- Bose Wave Music System kettős kónuszos hangzásvezetővel a mélyebb hangok élvezhetőbbé tételéért,
- Bose uMusic, az intelligens lejátszó rendszer, amely megjegyzi az adott napszakban szívesen és nem szívesen hallgatott számokat, és később ehhez automatikusan igazodva játssza le a zenéket.
- Bose SoundDock digitális hangrendszer, az iPod készülékek hangszabványa
2008-ban Dr. Amar G. Bose bekerült az ohiói Akron városban található National Inventors Hall of Fame-be, vagyis azon híres feltalálók dicsőségcsarnokába, akiknek eredményei jelentős hatással voltak életünk minőségére.
Napjainkban a Bose mindenütt jelen van termékeivel. Az Olimpiai Játékok hangosításától kezdve a NASA űrhajókon át egészen az autórádiókig vagy otthoni házimozi rendszerekig számos formában találkozhatunk a Bose márkával, de akárhol is olvassuk ezt a nevet, egyben biztosak lehetünk: a Bose a legmagasabb minőséget képviseli a jó hangzás terén.

 

 

Kérjen ajánlatot

Felkeltettük érdeklődését ?

Kereskedelem és bérbeadás
Kérjen ajánlatot
 

 

Partnerek

 • Void

  Void

 • Rane

  Rane

 • ElectroVoice

  ElectroVoice

 • Dynacord

  Dynacord

 • Bose

  Bose

 • Pioneer

  Pioneer

 • Turbosound

  Turbosound

 • Sennheiser

  Sennheiser

 • Anolis

  Anolis

 • ROBE

  ROBE

 • Allen & Heath

  Allen & Heath

 • Cordial

  Cordial

 • Neutrik

  Neutrik

Elérhetőség

1173 Budapest, Összekötő u 1 Mesterek háza 3 /1

06 (1) 253 0676  

06 (70) 938 3505  

06 (1) 253 0677 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebb hírek

Hírlevél feliratkozás


Menü